Награди за монтански лекари
Награди за монтански лекари / Дарик Враца

Лекари от област Монтана, определени по ефекта от извършените от тях диагностично-лечебни дейности при болни със захарен диабет, сърдечно-съдови и други заболявания, а също номинирани от Регионалния лекарски съюз, получиха награди от областният управител на Монтана Ивайло Петров. Гости на церемонията в областната управа бяха председателят на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев, кандидатът за кмет на Монтана от ГЕРБ Дилян Димитров, народният представител от ГЕРБ и бивш министър на здравеопазването Десислава Атанасова и много лекари.

Почетни плакети от областната управа получиха общопрактикуващите лекари д-р Любов Митова и д-р Людмил Джурджов от Монтана, както и д-р Станка Лазарова, която лекува хората в село Громшин. Почетният знак за номинации в инициативата „Лекар на годината 2015-та" получиха д-р Антоанета Блажева - завеждащ на отделението по неонатология в болницата в Монтана и д-р Захари Николов - акушер-гинеколог.

Областният управител на Монтана Ивайло Петров заяви, че всички ние дължим уважение на лекарите за техния труд в полза на хората. Той изрази възмущение от недобронамерените коментари срещу лекари в различни форуми в интернет и заяви, че разбира в колко трудни условия и среда работи българския лекар.

Председателят на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев заяви, че за пръв път среща такова положително отношение към лекарите от представител на държавната власт и благодари за това на областния управител Ивайло Петров. Грозев коментира, че срещу българските лекари се води недостойна кампания в някои медии и заяви, че лекарите не са виновни за нездравословния начин на живот на голяма част от българите, за безработицата, стреса и други, фактори, които са причина за лошото здраве на нацията. Той честити празника на лекарите в Монтана и им пожела да продължават да са все така всеотдайни за своите пациенти.