Робертино Маринов, Маргарита Ангелова и Калин Каменов.
Робертино Маринов, Маргарита Ангелова и Калин Каменов. / Община Враца
Калин Каменов към младежите: Високата заплата означава и повече отговорности

Във Враца се провежда Младежка трудова борса. По традиция неин домакин е Младежкият дом в града. Директорът на „Бюро по труда“ във Враца Маргарита Ангелова изнесе данни за безработицата в региона. През последния месец регистрираните незаети лица са 3 103, а от тях младежите са 470. „Призовавам всички, които сте тук или имате познати, които си търсят и имат желание да започнат работа или искат да се преквалификация да се регистрират в Бюрото по труда. Трябва да бъдат сигурни, че ще им бъдат предоставени най-различни възможности“, каза Маргарита Ангелова. И допълни, че в момента в дирекцията има заявени над 250 работни места.

 

Младежите, които си търсят работа.
Община Враца


„Всяка висока заплата, означава и повече отговорности“ – с тези думи се обърна към младите хора кметът на Враца Калин Каменов. „Имам една молба към вас: Не отказвайте работа! Доверието между работодателя и работника е много важно, защото капацитет и умения се изграждат, но морал и доверие - не. Ако наистина сте работливи, лоялни и се докажете, ще се промени и заплащането на труда ви. Убеден съм, че това ще се случи. Пожелавам ви от сърце да намерите своята работа. Успех и на работодателите!“ добави още Каменов.

Община Враца отчита ръст на туристите в региона

Над 10 работодатели от региона участват днес в Младежката трудова борса във Враца. Всеки представи своята фирма и възможностите, които тя предлага за реализация на младите хора.

На събитието присъства и зам.-областният управител Робертино Маринов.