Враца
Враца / Дарик - Враца
Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и Община Враца организират концерт под надслов „Мисията е възможна“, който е част от националната кампания за популяризиране на политиката по създаване на нови услуги за деца, живеещи без родителска грижа. Концертът ще се проведе на 21 ноември, от 14.00 ч., в Концертната зала на Община Враца. С песни, танци и разкази от първо лице, деца и младежи, преминали през социални институции и услуги, ще разкажат за предизвикателствата, пред които са се изправили, и помощта, която са получили в социалните услуги. Деца с увреждания, които живеят в биологичните си семейства, също ще покажат на сцената, че всеки има талант, който може да развие.
 
Във фоайето пред Концертната зала ще се проведе благотворителна изложба-базар на изделия, изработени от потребителите на социални услуги и специализирани институции във Враца.
 
По-рано през деня, в 12.30 часа заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, кметът на Община Враца Калин Каменов и представител на Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще присъстват на церемония „Първа копка“ по изграждане на Център за настаняване от семеен тип по проект „Нова възможност за деца и младежи в Община Враца – Проект 1“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Мястото е в ж.к. „Металург“, междублоковото пространство при ул. „Димчо Дебелянов“.