Историята на семейството трогна мнозина и отприщи вълна от съпричастност
Историята на семейството, което месеше хляб, за да спестява пари за интернет за онлайн обучението на двете си момчета, а децата пишеха домашните се на един стар мобилен телефон, трогна много хора и отприщи вълна от съпричастност. За броени дни десетки хора изпратиха каквото могат на семейството, което е поставило учението над всичко друго. Таблети за децата занесе и кореспондентът на NOVA Румяна Попова.

„Почувствахме се уникално, щастливи. Това, което си помислихме, е, че има добри хора. Бяхме останали с чувство, че такива хора не съществуват. Сега знаем, че има добри хора и им благодарим”, каза майката Венцислава.

Венцислава получава обаждания буквално от цялата страна. На място пристигат и хора, които лично са занесли храна и подаръци на децата.

Семейството е получило няколко устройства. Тъй като на децата са необходими само по един, семейството е решило да продължи доброто дело.

„Искам да ги подарим на всички онези деца, които нямат тази възможност да учат, както нямаха нашите. Знаем какво е да не можеш да учиш, а да имаш желание. Знам какво е да нямаш, а да искаш да го имаш. Знам, че има и други деца в положение, като нашето. Знам, че има и по-зле от нас. Трябва да се учат абсолютно всички деца”, каза още Венцислава.