Диригентът на хора Цветан Цветков показа и вокалните си умения.
Диригентът на хора Цветан Цветков показа и вокалните си умения. / Дарик - Враца
Тази вечер във Враца се състоя концерт на Пловдивското певческо дружество “Ангел Букорещлиев”. Лошото време промени мястото на културната проява – вместо пред откритата сцена при Общината, зрителите се събраха в градската концертна зала. Дали дъждът, който валя през целия ден до късния следобед или съботната вечер, но дошлите да чуят прекрасните изпълнители, прочули се в “Хоровите игри” в “Шоуто на Слави”, не бяха много. Отбраната публика обаче се наслади на един невероятен концерт.

Децата от вокална група "Детелинка".
Дарик - Враца


В началото на сцената излязоха децата от двете врачански вокални групи “Усмивка” и “Детелинка”, чийто гласчета просто звъняха в залата. Водещият Емил Пеняшки припомни, че точно от група “Детелинка” е тръгнала творческата кариера на диригента на пловдивския хор Цветан Цветков, който е врачанин. Слушатели чуха невероятния му глас още с първото изпълнение на хора – “Наздравица” от операта “Травиата” на Верди. За това, че концертът е част от програмата за Ботевите дни, напомни китка от възрожденски песни, които всеки българин обича и помни. С бурни аплодисменти бяха посрещнати хитовете, изпълнени великолепно от пловдивските гости, сред които “Ако си дал” на Емил Димитров, “Let the Sunshine in” от филма “Коса”, “Lane moje” на Желко Йоксимович, “Алелуя” на Ленард Коен и една от баладите на “Металика”.

В края на концерта диригентът Цветан Цветков благодари на кмета Калин Каменов за поканата да гостуват във Враца, която е била направена още през ноември миналата година и на зрителите за топлото посрещане и аплодисментите.

Сред гостите в залата бяха заместник кметът на Враца Петя Долапчиева и двама врачански диригенти – дългогодишният ръководител на хорове Томислав Аспарухов и младата надежда Момчил Томов.