Дарение болница Враца
Дарение болница Враца / netinfo
Над 400 лева, стотици книжки и игри ще бъдат дарени на Детско отделение на МБАЛ „Христо Ботев” – Враца. Те бяха събрани по време на благотворителна кампания „Дари книга, дари усмивка”, организирана от книжарница „Приятели” и читателски клуб „Приятели с Приятели” по повод 1 юни - Международен ден на детето. Сред дарителите бе и евродепутатът Владимир Уручев.
Събитието се проведе днес, като паралелно с дарителската кампания бе организиран и празник за децата на Враца. В него участваха Капка Пеняшка, Балетно студио „Арт” – Враца, Вокални групи „Звездички”,  „Усмивка” и трио „Хармония”, група „Бон-бон” от Детска градина „Зора”, Силвия Керезова и Мария Иванова.

Д-р Кети Ценова, заместник -директор „Медицински дейности“ в Многопрофилна болница за активно лечение „Христо Ботев“ – Враца благодари на организаторите, участниците и дарителите за благородната инициатива. Тя пожела на всички деца да се здрави, усмихнати и щастливи. Книжките ще достигнат до малките пациенти в Детско отделение на врачанската болница още утре.  Ръководството на лечебното заведение съвместно с инициаторите на кампанията ще вземат решение какво ще се закупи със събраните средства.
На събитието присъстваха кметът на Община Враца Калин Каменов, представители на читателски клуб „Приятели с Приятели” , много деца, жители и гости на Враца.