Вчера мъж запали колата си в центъра на Враца - на площада пред Общината. Преди това нахлул с автомобила в пешеходната зона в час, в който там се движат много хора. Подготвил се е предварително, носил е туба с бензин, полял е колата и я е запалил. Пострадал е един от полицаите, които са отишли да гасят.

Една от версиите за огнената демонстрация - отмъщение заради поставена скоба преди това. Така ли е, кой е подпалвачът?

„Това е една изключително неразумна и глупава постъпка. Автомобили се вдигат всеки ден и дори ти да си в правото си това не е начинът. Според мен този човек трябва да бъде наказан тежко, за да разберат другите, че така не може да се прави“, казва кметът на града Калин Каменов пред NOVA.

Мъж подпали колата си пред Общината във Враца и заля полицаи с бензин (ВИДЕО)

Шофьорът и кранистът, които са вдигнали колата на мъжа също коментираха случая.

„Той беше паркирал на спирката. Закачихме автомобила и той пристигна. Обяснихме му, че можем да отключим колата на място и на половин цена. Той бе изключително груб и реагира остро“, казват те.

„Дори да предположим, че автомобилът му е вдигнат неправомерно, което не е така – не се прави така. Един нормален човек не постъпва по този начин. Всеки е недоволен, когато му сложат скоба или вдигнат автомобила. Какво ще стане ако всеки прави така? Тази постъпка не трябва да бъде толерирана, защото създава тенденция“, добавя кметът Каменов.

Повече по темата гледайте във видеото
NOVA