Кметът Огнян Ценков лично връчи отличието.
Кметът Огнян Ценков лично връчи отличието. / Община Видин
В навечерието на Архангеловден, когато българската полиция отбелязва професионалния си празник, кметът Огнян Ценков поздрави служителите от системата по време на среща в ОД на МВР-Видин. Той изрази удовлетворението си от постигнатите резултати както по отношение превенцията на престъпността в региона, така и при разкриваемостта на криминалните случаи. 

Ценков подчерта, че работата на полицията е във фокуса на общественото внимание. Затова всеки служител трябва да носи с чест своята униформа и усилията му ще бъдат възнаградени. „Вярвам във вас, в безупречната ви подготовка, висок морал и готовност да защитавате сигурността на жителите на Община Видин! Нека вашият патрон - Св. Архангел Михаил закриля вас и семействата ви! Желая ви да бъдете здрави, да се радвате на благополучие и се гордеете, че сте в редиците на българската полици"!, пожела кметът.

По повод празника Огнян Ценков връчи на старши комисар Янко Янколов, директор на ОД на МВР-Видин благодарствен адрес и почетен плакет на Общината.

Оценявам и Ви благодаря за усилията да работите в добро сътрудничество с местната власт, за да можем заедно да реагираме своевременно на предизвикателствата в ежедневната ни работа. Разчитам на Вашето отговорно отношение и занапред, защото само с общи усилия можем да направим Община Видин комфортно и защитено място за живеене!“, пише в адреса. Старши комисар Янколов благодари за оказаната чест, за успешната съвместна работа и подчерта, че наградата е за всичките му колеги.

Общо 18 служители на ОДМВР бяха наградени във връзка с Деня на българската полиция за постигнати високи резултати. Отличията връчи Янко Янколов, а кметът на Видин Огнян Ценков честити на всеки от тях.