/ ThinkStock/Getty Images
Видински полицаи разкриха извършители на кражби от автомобили и от частен дом, задържани са 5-ма, съобщиха от ОД на МВР. Работата на разследващите започнала на 25 октомври, след получени сигнали за четири разбити леки коли, паркирани в различни райони на жк „Крум Бъчваров”.

В превозните средства било проникнато в една нощ, по идентичен начин – чрез огъване на предните леви врати. Обект на посегателствата били CD плеъри, MP3, радио, портмоне с шофьорска книжка и контролен талон, акумулаторен винтоверт. В хода на разследването е установен извършителят - А.Н.на 27 години, криминално проявен.

Полицаи откриха домашна оранжерия за канабис във Видин

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Откраднатите вещи, които той успял да продаде, са намерени и иззети по надлежния ред. В процес на изясняване е съпричастността на 27-годишния и към други кражби в крайдунавския град. 

Служители на Районното управление разкриха и авторите на домова кражба, извършена във времето от 2 до 22 октомври, от апартамент в същия комплекс. В жилището било проникнато чрез отключване на входната врата.

От там били откраднати музикален пулт, два плеъра, микрофон и озвучителна колона. Вчера авторите на деянието – четирима местни младежи, били установени. С полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани П.П. и Я.И. и двама 17-годишни.