Кметът на Лом не удържа на думата си
Кметът на Лом не удържа на думата си / DarikNews.bg

Споразумението между кмет и лекари в Лом се провали. Кметът на община Лом е подписал договор за управление на ломската болница с д-р Георги Савков, въпреки споразумението с лекарите - те да излъчат свой кандидат за временно управляващ. Медицинският съвет на болницата предложи д-р Людмил Кирков за длъжността, но междувременно в търговския регистър е вписано името на д-р Савков, като временен управител на МБАЛ „Св. Николай Чудотворец".

Заради проваленото споразумение ломските лекари излязоха с нарочна декларация, с която изразяват разочарованието си от местната власт в Лом и я връчиха на кмета Иво Иванов в приемния му ден. В нея се казва: „НИЕ ИСКАМЕ САМО ДА РАБОТИМ СПОКОЙНО!!!

Ние колектива на Общинска болница гр. Лом сме омерзани, излъгани и разочаровани от Кмета на гр. Лом - Иво Иванов и председателя на Общинския съвет гр. Лом Стефан Панталеев.

На 15 март 2012 г. група общински съветници гласуваха за смяната на управителя на болница гр. Лом, въпреки добрите резултати и без основателни аргументи. Безумното решение породи спонтанни протести от персонала и граждани на Лом, които бяха проведени пред общината.

На 19 март 2012 г. отново при протест се постигна споразумение да бъде излъчен кандидат от колектива на болницата за временно изпълняващ длъжността управител, а от страна на общината да бъде назначен икономист - контрольор, но не прокурист.

Споразумението беше обявено публично пред колектива на болницата, гражданите и представители на медиите. Въпреки това на следващия ден - 20 март, е подписан договор за възлагане на управление на дружеството на лекар, определен от Общинския съвет и кмета.

Внесеното предложение от колектива на болницата не беше обсъждано. Ние бяхме излъгани от кмета Иво Иванов и Председателя на ОбС Стефан Панталеев и до днес - 22 март, все още нямаме отговори.

Стига лъжи, подигравки и унижение с хората, които ви избраха да защитавате интересите на живеещите в града!"