/ Дарик - Враца
Кметът на Враца Калин Каменов, директорът на Областната дирекция на МВР Янко Янколов и началникът на сектор “Пътна полиция” Янко Харалампиев излязоха с общ призив към протестиращите от града.

Врачани се включиха в националния протест

Те поискаха от протестиращите да спазват законите и да не пречат на свободното преминаване на останалите участници в движението по пътищата. “Както аз, така и моите колеги, няма как да не удовлетворим желанието за протести, които са конституционно право на всеки един гражданин.

Но успоредно с това искаме да призовем протестиращите да спазват и правата на всички останали граждани и гости на нашия регион, които също искат да се придвижват свободно”, каза кметът Каменов. Думите му бяха допълнени от Янко Янколов.

И във Враца поискаха оставката на Валери Симеонов

“Служителите на министерството на вътрешните работи ще следим да има добър обществен ред, като нашето послание е да има толерантност и граждански мир” – подчерта Янколов.

Припомнено бе, че спирането на движението по пътищата, независимо дали с автомобили или от пешеходци, е нарушение на Закона за движение по пътищата, за което са предвидени глоби.

Това, което ние можем да направим е да припомним какви са глобите. Съгласно чл. 177 от Закона за движение по пътищата, който с превозно средство прегради път с цел да попречи на нормалното движение по него или на манифестация, процесия, състезание и други подобни, се наказва с глоба от 100 до 300 лева.

Това е административно нарушение. По отношение на пешеходците глобите са 20 лв. или 50 лева в зависимост от нарушението на пешеходеца”, коментира Янко Харалампиев.