Масово кръщение Враца
Масово кръщение Враца / Дарик Враца
Преди минути в храма „Св. св. Константин и Елена“ във Враца започна масовото кръщение на деца, което е част от инициативата „Направи го за България“. Организатор на събитието е неправителствената организация ДНК.

Масово кръщение във Враца
netinfo

За тайнството храмът се изпълни с близки и роднини на 12-те бебета, които днес ще приемат православната вяра. Малчуганите са разделени на две групи,  за да не бъдат притеснявани. Светото кръщение се извършва от трима свещеници – отците Цветан, Георги и Николай Конови. Отец Цветан е баща на другите двама свещенослужители. За събитието във Враца пристигна и моделът и телевизионна водеща Славена Вътова, която е посланик на инициативата.

За участието й в кампанията тя получи плакет от организаторите. На въпрос защо се е включила в кампанията, тя отговори: „Защото това е едно от най-хубавите послания. Популяризираме, че раждането е едно от най-важните неща, които трябва да поддържаме. Същевременно с това ние спазваме традицията да кръщаваме нашите деца и така запазваме вярата.“[

Масово кръщение във Враца
netinfo

Като спомен от тържествения ден врачанският митрополит Григорий е подготвил подаръци за новопокръстените деца. Всяко от тях ще получи луксозно издание „Евангелие в преразказ за деца“, издадено от Светия синод на БПЦ.