ГЕРБ търси един подпис за извънредна сесия на ОбС Монтана
ГЕРБ търси един подпис за извънредна сесия на ОбС Монтана / Община Монтана

Подписка за извънредно заседание на Общинския съвет в Монтана започна днес групата съветници от ГЕРБ. Необходим е само още един подпис групата да стартира процедурата. Председателят на групата Златко Тодоров обясни, че за насрочване на извънредно заседание са необходими подписите на 1/3 от от общо 33-мата съветника. Тъй като ГЕРБ има 10 места в ОбС за внасяне на искането в деловодството е нужен подпис само на още един съветник.

Причината за извънредното заседание е желанието на съветниците на ГЕРБ на него да се обсъди решението на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, която преди седмица обяви, че зам. кметът на Монтана Румен Ангелов е в „конфликт на интереси". Конфликтът е свързан с фирмата на съпругата му „Сиком +" която строи новия православен храм в Монтана.

„Не виждам причина за извънредна сесия, но не бих попречил на никой държавен орган да проверява работата на общината и конкретно конфликт на интереси. Ако компетентните органи докажат подобно нещо, ще отстраня хората, които са в такава позиция", каза кметът Зл. Живков.

Междувременно пресслужбата на общината разпространи специално изявление на Златко Живков, в което се казва :

..."Както аз, така и администрацията, която ръководя е проверявана десетки пъти от Сметната палата, финансовия контрол и Прокуратурата. При проверките нито са образувани, нито е имало съдебни дела, а още по-малко произнесени присъди. Това че някой, много би искал да ме лиши от участие в местните избори се видя и от отказа на Общинската избирателна комисия да регистрира коалиция „Заедно за Монтана....Заявявам най-отговорно, че тези постановки, спекулации и лъжи няма да постигнат целта си. Напротив, те предизвикват у мен още по-голяма решимост за работа в интерес на Монтана."