/ Thinkstock/Getty Images
Районна прокуратура-Мездра е предала на съд подсъдимия мъж на 41 години) по обвинение за нанесена от него телесна повреда на жена при условията на домашно насилие и по хулигански подбуди, съобщиха от обвинението.

Подсъдимият в периода 2010 г. - 2012 г., живеел на съпружески начала със С.И., с която имал две дъщери. След раздялата отношенията помежду им били обострени, съпътствани от непрекъснати конфликти. Мъжът настоявал тя да се върне при него, заплашвал я с убийство, за което бил осъден.
 

По обед на 15 август 2019 г. С.И. била с дъщеря си в центъра на Мездра. По същото време, на пейка в района на магазин „България“ на ул. „Христо Ботев“, се намирал подсъдимият Н.Н.

Мъжът бил във видимо нетрезво състояние. Забелязвайки майката на децата си, той й препречил пътя и започнал да я обижда. Нападнал я, като й нанесъл удари по цялото тяло, след което я съборил на земята и продължил с побоя. Намиращите се на оживената улица свидетели се намесили.

На място пристигнали полицейски служители, които задържали агресивния мъж. Пострадалата била прегледана в болнично заведение. От изготвената на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че в резултат на нанесения побой С.И. е получила контузия на главата, лявото рамо и гръдния кош.

Подсъдимият се е признал за виновен за извършеното от него престъпление и се е споразумял с Районна прокуратура-Мездра да му бъде наложено наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване. Съдът е одобрил постигнатото между страните споразумение. То има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване и протест.