Дилян Димитров: Монтана е уникален град
Дилян Димитров: Монтана е уникален град / Венета Николова

„Монтана е уникален град с традициите и хората си. Трябва да намери място сред водещите в страната. Имаме потенциал, с подкрепата на правителството и Европейската комисия , аз и моя екип можем да направим Монтана европейски град". С тези думи кандидатът за кмет на община Монтана Дилян Димитров започна представянето на кандидатите за съветници и кметове на кметства.

„Ще водим позитивна кампания. Не отричаме стореното, длъжни сме оттук нататък да градим и да направим по-добри неща", обясни лаконично програмата си кандидатът за кмет. В кандидат-съветническата листа на ГЕРБ има 14 мениджъри и икономисти, по трима лекари и учители, двама юристи. Двама са медалистите от национални турнири по баскетбол и волейбол.

За старта на кампанията на ПП ГЕРБ в Монтана дойдоха заместник председателят на Народното събрание Димитър Главчев и Десислава Атанасова - народен представител от 123 МИР Монтана. Тя ще ръководи и предизборния щаб на ГЕРБ за региона. „Хората искат промяна, като че ли за четири мандата Монтана се превърна във феодална крепост", подчерта Ивета Станкова, водач на кандидат - съветническата листа на АБВ. АБВ регистрира в Монтана само листа и обяви подкрепата си за кандидатурата на Дилян Димитров.