Деца от Берковица имат нова спортна площадка
Деца от Берковица имат нова спортна площадка / Снимка: Община Берковица

Нова спортна площадка беше открита в Берковица. Спортното съоръжение е разположено в Дома за деца, лишени от родителски грижи „Люба Тенева" в Берковица и е изградена със средства от благотворителния сезон на ВИП брадър.
Площадката е комбинирана - за волейбол, баскетбол и футбол, а игрището е покрито с модерна акрилна настилка.Инвестицията е на стойност близо 50 000 лв., а ремонтните дейности са извършени от "Пътно поддържане" - Берковица.

Площадката бе открита от кмета на общината инж. Милчо Доцов и най-малкия възпитаник на социалната институция  - шестгодишният Росен, който от няколко дни тренира за важната си мисия. Инж. Доцов поздрави всички деца и им пожела много весели игри. Той подари топки за различни видове спорт. Домуващите ще използват спортната площадка и за нещо много важно - ще тренират за спортните състезания, които ежегодно се организират за деца от институциите. Те вече имат няколко призови класирания по стрийтбол.

След отслужен водосвет, последва музикална програма от децата от двете социални услуги, които ще използват хубавата придобивка - Дом „Люба Тенева" и Центъра за настаняване от семеен тип, който се намира в рамките на институцията. Веднага след това всички деца изпробваха новото съоръжение.