Операта, на която се насладиха деца от Видин.
Операта, на която се насладиха деца от Видин. / Община Видин
С операта за деца „Шегобишко на Острова на чудесата” от Георги Костов бе поставено началото на Първия летен фестивал във Видин, който се провежда от 4 до 13 август. Една от сцените в представлението бе изиграна на лодка в река Дунав, след което действието се разви на различни места в крепостта „Баба Вида”.

Там кметът на общината Огнян Ценков посрещна участниците и зрителите, заедно с директора на Софийска опера и балет акад. Пламен Карталов. Ценков изрази удовлетворението си, че Видин е домакин на такова престижно културно събитие и то започва от емблематично място за града ни, каквото е замъкът „Баба Вида”. Академик Карталов благодари на кмета и каза, че видинската крепост „Баба Вида” никога не е била превземана, но сега ще бъде „превзета” от видинските деца.

Малките зрители.
Община Видин


Спектакълът беше различен с това, че всички зрители - малки и големи - имаха възможност да станат част от него. Деца и възрастни бурно аплодираха актьорите. Малчуганите разбраха поуката от мюзикъла, че най-голямото съкровище на света е приятелството. Представлението ще се играе и през следващите два дни – на 5 и 6 август, от 10 часа, в крепостта „Баба Вида”.