Да не се злоупотребява с тел.112
Да не се злоупотребява с тел.112 / Дарик Враца

Да не се злоупотребява с телефон 112 призова чрез Дарик главен инспектор Кирил Василев от "Пожарна безопасност и защита на населението" Враца.

В интервю за следобедния блок г.инспектор Василев разказа за 24 часовата акция, която са предприели служители на ПБЗН Враца, за да стигнат до откъсната махала в романско, за където получили сигнал за бедстващо семейство. След като накрая открили възрастните хора в добро здраве, дори отказали да слязат с тях и останали да си гледат къщата и животните. "Нямат ток от 6-и януари, но поради недостъпност на района ток няма да се прокара до пролетта", обясни още Василев. Само горивото за тази акция струва 1 500 лв.

Той добави, че обезопасяването на сградите и свалянето на ледените висулки е задължение на собствениците и за тази дейност не отговарят от ПБЗН. "Ние реагираме на всички сигнали, но това не е наше задължение", обясни Василев. Според дългосрочната прогноза, с която службата разполага, няма да има рязко покачване на температурите и бързо топене на снега.

Екипите на "Противопожарна безопасност и защита на населението" във врачанско са 6 плюс един екип спасители.

Част от интервюто можете да чуете в прикачения файл.