Жителите на Лом изрисуваха с телата си сърце в подкрепа на малкия Криско.
Жителите на Лом изрисуваха с телата си сърце в подкрепа на малкия Криско. / Община Лом
5642 лв. и 15 евро дариха гражданите и участниците в благотворителния концерт „Да помогнем на Кристиян!“, организиран от Община Лом. Отделно, 4000 лв. за лечението на 4-годишния Криско, който страда от злокачествен рак, бяха осигурени от общинския съвет и общинската администрация.

В подкрепа на Криско, в амфитеатъра пяха и танцуваха вокалната група „Шоколадче“, мажоретките от „Дунавски бисери“ и фолклорните състави „Хорце“, „Ентусиазъм“, „Ломски ритми“, „Северняче“ и „Дунавче“, които също направиха дарения. Децата и младежите се наредиха във формата на сърце, символ на подкрепата на ломчани за Кристиян.

Благотворителният концерт.
Община Лом


Стотиците ломчани, дошли да подкрепят болното момченце, бяха развълнувани и от изпълнението на 8-годишната Татяна Велева, която живее с родителите си в Шотландия, но сега е в родния си град, която изпя песента на „Роксет“ I’ll Stand By You (“Ще стоя до теб”).

„Да се роди дете е най-голямото щастие, да се разболее дете – най-голямата болка. Нека обединим светлите си мисли, нека сърцата ни да трептят в едно, нека да дарим кой колкото може. Имай кураж, юначе, с теб сме, и те чакаме да се върнеш при нас здрав!“ – каза кметът Пенка Пенкова, която също направи лично дарение.

„Благодаря на всички вас, които дойдохте тази вечер, на участниците и организаторите на концерта, просто едно голямо благодаря.“ – каза развълнувана лелята на Криско Антоанета Антимова.

Парите, които публиката и участниците в концерта събраха за Криско, бяха преброени от комисия с представители на вокалните и танцови състави, Община Лом и граждани.

До края на днешния ден те ще бъдат преведени по сметката за набиране на средства за лечение на 4-годишното момче, както вече бяха преведени 4000 лв. – 2000 лв. от общинския съвет и 2000 лв. от общинска администрация.

Кампанията „Да помогнем на Кристиян!“ продължава с дарения по сметката BG78UBBS80021059465640 в лева, титуляр: Кристиян Георгиев Красимиров, Банка ОББ. Дарения се правят и в кутии в магазини, заведения и институции, както и във фейсбук ПОМОЩ ЗА КРИСТИЯН ГЕОРГИЕВ КРАСИМИРОВ (БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР).