/ Дарик Враца
300 екипа на ЧЕЗ Разпределение България са в готовност да реагират при последици в резултат на влошените метеорологични условия. Компанията е в готовност при необходимост да пренасочва или да мобилизира допълнително екипи за извънредна работа.

Над 35 тона сол са използвани за последното денонощие по улиците на Враца

При нужда ЧЕЗ-Разпределение ще осъществи контакт с местните власти по места, с цел осигуряване на възможности за незабавна реакция. Към момента обстановката, на територията, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение, е в рамките на обичайното и няма населени места без електрозахранване.

Важно за шофьорите: Къде вали сняг и има ли затворени пътища

„Във всяка област в Западна България са на разположение дежурни екипи, които са в готовност са реагират незабавно при нужда. Колегите са добре подготвени за работа при зимни условия. Ще сведем евентуални неудобства на клиентите до минимум“, каза Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ-Разпределение България.

Идват още сняг и студ, ако ви предстои пътуване, бъдете внимателни

Мрежата на ЧЕЗ-Разпределение е добре подготвена за лоши метеорологични условия, реализирани са мащабна профилактика и инвестиционна програма. На много места са монтирани автоматизирани съоръжения, които спомагат за бърза реакция. Компанията разполага с необходимите материали, инструменти, високо проходими автомобили и други специализирани транспортни средства.
ЧЕЗ