Участници в състезанието.
Участници в състезанието. / Огоста данс Монтана
Танцови двойки от Унгария, Словения, Гърция, Канада и България взеха участие в Международната купа на общините по спортни танци International Dance CUP 2019 във Вършец. Българската двойка  Сергей Дипцев и Ивета Новева спечелиха първото място при малките състезатели в категория „Стандартни и латиноамерикански танци“, като оставиха зад себе си конкуренцията от Сърбия и Молдова. Най-добри при състезателите над 19 години за втора поредна година се откроиха една от най-успешните български двойки Мирослав Бонев и Емилия Джелебова – латиноамерикански танци. Те грабнаха и Купата на общините на област Монтана връчена им от Росен Белчев областен управител на област Монтана. В същата категория при стандартните танци победили са Денес Боди и Хайнал  Фрузба от Унгария. Среброто бе за състезателите от Канада, които демонстрираха изключителен професионализъм в изпълнението си на класическите танци.  Победители при юношите в категорията  латиноамерикански танци са отново български представители Давид Абрашев и Гергана Велкова от град Поморие, следвани от двойки от Молдова и Стара Загора. В стандартната програма победители са отново български тандем Атанас Кацарски и Елена Солакова следвани от състезателите от Молдова, Словения и Сърбия.

Участници в състезанието.
Огоста денс Монтана

 
Шампионите бяха определени според правилата на Международната федерация по спортни танци (WDSF) от съдийска бригада, включваща лицензирани съдии от 12 държави. Точно 219 състезателни двойки, техните треньори и придружаващи лица от различните страни участваха в International Dance CUP на XIV Международен турнир по спортни танци във Вършец.
 

Наградените
Огоста денс Монтана


Организатор на турнирът бе клубът по спортни танци „ОГОСТА данс“.
Организаторите изказаха най-искрена благодарност на община Вършец и лично на кмета на общината инж. Иван Лазаров за безапелационната подкрепа и прекрасните условия, които ни предостави във спортна зала – Вършец. За безкористната подкрепа и подадената ръка на общините в област Монтана, на спонсори, дарители и прекрасната публика, която помогна Купата на общините на област Монтана да се превърне в едно зашеметяващо събитие.