/ Дарик Враца
БСП-Враца разпространи мнението си за отпуснатите средства от Министерски съвет по общини. Според тях, парите са разпределени „без ясни критерии и без да се съобрази с нуждите на региона“. Общините в област Враца са получили над 6 милиона държавни пари, но те не били разпределени както смятат, че трябва от БСП.

Приключи кампанията на БСП за Роман

„По отношение на общините - за община Козлодуй са отделени 1,86 млн.лв, а за община Мездра едва 0,416 млн.лв. Разликата е над 400%. Общините Мизия и Роман не получават и стотинка от трите постановления на Министерски съвет, с които се раздават над 180 млн.лв.“, се посочва в писмото на БСП.

Съветници зададоха актуални въпроси на кмета на Враца

От областната организация на партията смятат, че Враца е ощетена финансово и на фона на останалите области в страната. „Например, област Смолян, с която сме близки като показатели са отпуснати близо 11 млн.лв. От тук възниква и резонният въпрос на какви критерии за едните 11 милиона, а за другите 6?“

От БСП-Враца заявяват, че областният управител и народните представители дължат обяснения на жителите на областта за това кой е предложил това разпределение и на какъв принцип е направено.
БСП Враца