/ БСП Враца
Приключи благотворителната акция в помощ на жителите на Роман, инициирана от Областната структура на БСП-Враца. Тя стартира на 29 юни след като приливна вълна от река Малък Искър заля цял квартал в Роман. 

БЧК-Враца раздава хуманитарни пакети в Роман

Десетки граждани и общественици се включиха в акцията, независимо от това на коя партия симпатизират. От името на парламентарната група на БСП са дарени 5 000 лв., които са разпределени измежду 25 семейства, като критерият е бил размер на щетите и финансова възможност на хората.

Евродепутатът Петър Курумбашев дари 1000 лв., а бившият народен представител Георги Божинов предостави 500 лв. на пострадалите. Народните представители Иван Генов и Николай Иванов осигуриха препарати за почистване на калта от къщите. Областната организация на БСП-Враца също осигури дезинфектанти и водоструйка, както и подпомогна хората с труда си на място.

Продължава отводняването на къщи в Роман

В каузата се включиха и от Областната структура на социалистите в Перник, както и младежкото обединение на партията в града. Те доставиха одеяла, спално бельо и препарати. Консумативи за почистване дариха от структурата на БСП-Пловдив, район „Западен“.

Управителят на фирма „Свежест“-Враца също дари безвъзмездно препарати за живеещите в наводнения квартал „Карашки“ в Роман. Граждани също не останаха безучастни към дарителската акция и осигуриха на хората олекотени завивки и пердета. Жена от Видин е обещала мебели за Роман, за чието доставяне от партията търсят транспорт.

Обстановката във врачанска област след падналите градушки

Кампанията бе движена от Общинската организация на БСП-Роман, чиито членове също помогнаха в разчистването на дворовете. „Прекратяваме дарителската акция! Благодарим на всички, които подкрепиха хората в този така труден момент за тях.

Обявяваме категоричната си подкрепа към жителите на Роман, които разпратиха отворено писмо до институциите, с искане за щателна проверка на причините довели от бедствената ситуация. Настояваме за адекватни мерки и незабавно почистване на речното корито, за да се осигури спокойствие на гражданите!“, призовава Областният лидер на БСП Иво Лилов.