Срещата във Видин.
Срещата във Видин. / ЧЕЗ
Ръководството на ЧЕЗ проведе среща с кметовете на общини в област Видин и техни представители. Домакин на срещата беше Огнян Ценков, кмет на община Видин. По време на дискусията бяха обсъдени възможностите за сътрудничество, развитие на мрежата и подобряване на обслужването за клиентите на компанията в областта. Ръководството на ЧЕЗ представи конкретни проекти, реализирани в област Видин през м.г. и плановете за подобряване на качеството на електрозахранването през 2017 г.
 
„Като ръководство на компанията се стараем да взимаме най-добрите решения, така че ЧЕЗ да се развива и да работи диалогично, прозрачно и в пълно съответствие с новите стандарти за качество, съобразени с променящата се действителност в сектора“, каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.
 
„През 2016 г. реализирахме в област Видин инвестиции на стойност 950 000 лева. От тях 856 млн. лв. бяха насочени към реконструкция на мрежата, а 94 хил. лв. бяха за присъединяване на нови клиенти. Други 78 000 лв. бяха вложени за изкупувания на съоръжения на трети страни. Тази година ще увеличим с 15% инвестициите в реконструкция на мрежата и нови присъединявания и те ще бъдат в размер на над 1,1 млн. лева. Отделно ще изкупим всички съоръжения, за които се представят необходимите документи“, каза Петър Холаковски, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение за България.
 
ЧЕЗ провежда поредица от срещи с представители на местните власти в Западна България. До този момент ръководството на компанията посети Плевен, Перник, Кюстендил и Ловеч. Събитията са част от политиката на открита, активна и диалогична комуникация на компанията с местните власти на територията, която обслужва.