/ Община Лом
По стъпки на желанията „радост“, „щастие,“ „здраве“, „любов“, „късмет“ и професии лекар, учител, инженер, спортист, дипломат, полицай, минават ломските абитуриенти на площад „Свобода“ в Лом, където по традиция тържествено изпращат поредния випуск.

абитуриенти Лом
netinfo


 
Първи по стъпките на желанията минаха зрелостниците от 140-годишната ломска гимназия „Найден Геров“. Абитуриентите бяха поздравени с една от най-българските песни  - „Я кажи ми, облаче ле бяло“, в изпълнение на 5-годишната Ралица от вокалната група „Шоколадче“.

абитуриенти Лом
netinfo

„Скъпи момичета и момчета, бъдете все така усмихнати и красиви и следвайте мечтите си! Където и да сте, не забравяйте своите родители и близки, своите учители, своите приятели, своя роден Лом. Ние ви подкрепяме и сме с вас! На добър час!“, каза в приветствието си кметът Пенка Пенкова.
 
Врачански училища изпратиха своите абитуриенти

Поздрав за абитуриентите бе и песента „Детство“ на Лили Иванова, изпълнена от вокалната група „Шоколадче“, а в небето полетяха балони, пуснати от зрелостниците, с пожелание за попътен вятър.

абитуриенти Лом
netinfo

Над 200 ученици завършиха 12 клас в шестте средни училища на територията на Община Лом. Баловете продължават днес, когато е тържественото изпращане на зрелостниците от СУ „Димитър Маринов“ и СУ „Отец Паисий“, на 26 май по стъпките на желанията ще минат и абитуриентите от ПГПГ и ПГХЗ „Дмитрий Ив. Менделеев“, а на 31 май – завършилите ПГСС „Дунавска земя“ – с. Ковачица. 

абитуриенти Лом
netinfo