/ iStock/Getty Images
Общо 780 деца и ученици в област Враца сега се обучават от разстояние заради въведени временни противоепидемични мерки поради установени положителни резултати за заразяване с коронавирус, съобщи за БТА началникът на Регионалното управление на образованието Лорета Колева.

Тя уточни, че това са общо 16 паралелки и групи в детски градини. За всяка паралелка, учебно или детско заведение поводът за въвеждане на временни мерки е различен - заболяване от COVID-19 или положителен резултат както на учители, така и на деца, и ученици, каза още Колева.

Единственото учебно заведение в областта, в което са прекратени присъствените занятия със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция, остава училището в криводолското село Ракево. Там над 65 на сто от педагогическия и непедагогически персонал е заболял, което налага допълнителни противоепидемични мерки, сочат данните на здравната инспекция.

Лорета Колева посочи, че засега обстановката в образователната система в област Враца е относително спокойна. Няма съществена разлика спрямо предходната седмица след задължителното тестване на учениците в понеделник тази седмица, допълни тя.
БТА