/ iStock/Getty Images
Едномесечно бебе, както и дете на девет години са сред приетите 10 пациенти с COVID-19 в МБАЛ-Шумен, съобщи на БТА д-р Йорданка Маринова - ръководител на направление "Медицинска дейност" в болницата.

По думите й в детското отделение на болницата от коронавирус вече се лекуват четири деца, а в отделението за интензивни грижи - пет пациенти, един от които е интубиран. Настанени в ковид отделенията на лечебното заведение са 136 болни, а в МБАЛ - Шумен, с адрес в гр. Нови пазар - още 13 пациенти. В болницата вчера са починали жени на 65 и 75 години, и мъже на 51 и на 87 години, допълни д-р Маринова.

Новодиагностицирани с коронавирус са 148 жители на област Шумен за изминалото денонощие. Най-много от заразените с вируса са на възраст до 19 години - 45 деца и младежи, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/. От там припомниха, че през предходните три дни бяха регистрирани 100 нови случая на COVID-19 в региона.

Общият брой на поставените ваксини в Шуменско е 83 175, 275 от които са приложени през изминалото денонощие. Хората със завършен ваксинационен курс са 38 665, а тези с бустерна доза - 10 825 души.

Ваксинациите срещу COVID-19 в областта продължават в разкритите временни имунизационни кабинети в лечебни заведения и в РЗИ - Шумен, в практиките на общопрактикуващите лекари и в изнесените ваксинационни пунктове, припомнят от здравната инспекция.

Служителите на РЗИ - Шумен призовават за спазване на въведените противоепидемични мерки и информират, че ежедневните им проверки продължават.
БТА