/ iStock/Getty Images
Момче на 8 месеца от с. Салманово е най-малкият заразен с COVID-19 жител на Шуменска област през изминалото денонощие, когато са регистрирани 108 нови случаи в Единния информационен портал, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. От тях 58 са жители на Шумен.

Най-много от диагностицираните с COVID-19 в региона вчера са до 19 години - 22-ма, следвани от възрастовата група от 30 до 39 години - 19 души.

От началото на пандемията с потвърден положителен резултат за коровирусна инфекция са вече 15 915 жители на областта, а починалите са 982-ма.

В МБАЛ - Шумен вчера са приети за болнично лечение 13 заразени с коронавирусна инфекция, а са изписани 20 пациенти. Настанени в ковид отделенията на лечебното заведение са 119 болни, сред които и две деца. В отделението за интензивни грижи са шестима пациенти, двама от които са интубирани.

Общият брой на поставените ваксини в Шуменско е 79 888, 532 от които са приложени през изминалото денонощие. Със завършен ваксинационен курс са 38 255, а с поставена бустерна са 8414 жители на областта.

Продължават ваксинациите срещу COVID-19 в разкритите временни имунизационни кабинети в лечебните заведения, РЗИ - Шумен и практиките на общопрактикуващите лекари, припомнят от здравната инспекция.

Служителите на РЗИ - Шумен призовават за спазване на въведените противоепидемични мерки и информират, че ежедневните им проверки продължават.
БТА