201 длъжници на хазната от монтанско - със забрана за напускане на страната
201 длъжници на хазната от монтанско - със забрана за напускане на страната / netinfo

453 е броят на некоректните данъкоплатци и осигурители със задължения над 5000 лв., оповестени в публичния бюлетин към 30 ноември от приходната администрация в Монтана. От тях 428 са предадени от публичните изпълнители на Агенцията за държавни вземания. С 4-ма повече са некоректните платци от областта, на които е наложена забрана да напускат страната поради непогасени задължения. Техният брой вече е 201.

13 са длъжниците, за които от отдел „Събиране” са изпратени през ноември уведомления до органите, които издават лицензи и разрешения за определени дейности.

4-ма некоректни платци са добавени от ТД на НАП Монтана през ноември в публичния бюлетин. Всички те попадат в първия списък с общ размер на дължимата сума 4862 150 лв. 1 длъжник е отпаднал, плащайки задължението си, възлизащо на 95201 лв.

Публичният бюлетин на некоректните данъкоплатци и осигурители съдържа 2 списъка.

В първия са лицата с натрупани задължения над 5000 лв., които нямат имущество, върху което може да се наложи обезпечение, не е предоставено такова и нямат вземания от банки и трети лица.

Вторият списък е на лицата с неуредени публични задължения над 5000 лв., върху чието имущество е наложено непълно обезпечение.