Кметът Генади Събков също се включи в почистването.
Кметът Генади Събков също се включи в почистването. / Община Мездра
Над 150 дка замърсени площи са почистени на територията на гр. Мездра. Това показват данните на Общинска екологична инспекция за хода на националната доброволческа кампания „Да изчистим България заедно “ към 12.00 часа днес.

Раздадени са 1 200 чувала. 10 служители на Община Мездра, заедно с кмета Генади Събков, почистиха района около завода за кабелни комплекти и събраха над 55 чувала с отпадъци. Над 30 чувала събраха служителите, почистващи градския парк. Служители на общинска администрация се разпределиха в четири лъча. Първият обхвана централната градска част, ул. “Г. Димитров“ и парковото пространство. Вторият премина по ул. “Хр. Ботев“ в източна посока и достига до завод “Искър“. Третата група почиства по ул. „Хр. Ботев“, западната част на града, района на блокове Леденик 1-4 и входа на гр. Мездра. Служители на Община Мездра хигиенизираха и зоната на общинския пазар.

Почистването в Мездра.
Община Мездра


Кметът Генади Събков и общинските служители отправиха апел към жителите на Мездра:  "Да опитаме да бъдем по-коректни към хората, които са заети с чистотата, защото ние сме тези, които замърсяваме и ако не предизвикваме замърсявания в определени зони, няма да има нужда от подобни кампании. Според инж. Събков трябва да се държим като собственици на Общината, а не като хора, на които им е безразлично в каква среда живеят".

Цялата налична техника в ОП “Чистота“, всички сметоизвозващи машини, камиони и автомобили УАЗ се използват за своевременно отстраняване на събраните отпадъци.