/ БТА
За трета поредна година Видин е домакин на младежкия Summer Vibes Festival. Той ще се състои на 11 и 12 юни край емблематичната крепост "Баба Вида", съобщи пред БТА Валентина Ненова, представител на организаторите на фестивала.

Както и при предишните издания, мисията на събитието е за тези два дни да "извади" децата от дигиталния свят, да насърчи общуването им на живо и игрите на открито. Един от специалните гости ще е музикалната сензация Дара, във фестивала ще участват Торино и Пашата, V:RGO, EMIL TRF, Moneystaxs и DJ Theo, уточни Ненова.

По думите й програмата на фестивала е наситена откъм събития и емоции за малки и големи. Всеки ден преди обяд ще има dance school, където участниците ще изработят танц, който ще представят вечерта на голяма сцена пред публика.

Следобед ще се играят много забавни игри. Участието във всяка от тях ще носи на всеки парче от пъзел, като накрая събралите всички парчета ще участват в томбола с атрактивни награди. Вечерите са отредени за безплатни концерти на едни от най-актуалните сред младото поколение музикални звезди у нас.

На 11 юни всички видинчани и гости на града ще могат да чуят и да се срещнат на живо с латинокралете Торино и Пашата, както и с Дара. На 12 юни Крайдунавският парк ще е озвучен от любимците на младежите -V:RGO, EMIL TRF, Moneystaxs и DJ Theo.

Водещ на събитието ще е Монти

Входът за всички събития е свободен.
БТА