/ ThinkStock/Getty Images
Кметът стана част от Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова
СДС се отрече от кмета на Видин д-р Цветан Ценков, избран с подкрепата на СДС. Той стана част от Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова.

Радев: Преди Борисов се скри под полата на Цачева, сега - под тогата на ректора

В позиция от партията заявяват, че с това си решение той премина една червена линия, която е недопустима за партията. СДС оттегля подкрепата си за него, категорични са те.

"Тази кандидат-президентска двойка беше издигната от БСП през 2106 г., а Илияна Йотова е видна представителка на социалистическата партия. През целия мандат на Радев и Йотова те не изпълниха основната си функция – да обединяват нацията, а работеха за свои тесногръди политически цели, на принципа „Разделяй и владей!“.

Цветан Ценков, като издигнат и подкрепян през целия си мандат от СДС, сега ще работи срещу десния кандидат за президент, подкрепен от ГЕРБ-СДС, което е политически нонсенс.

Герджиков: Ще приема подкрепа от всички партии

СДС не може да толерира политическото номадство. За нас идеологията, както и наличието на ляво и дясно, все още са основополагащи за политиката.

Отхвърлянето им е присъщо на популистите и конюнктурните политици. Затова ние няма да проявяваме търпимост към тях", се казва в позицията.
 
БГНЕС