/ ThinkStock/Getty Images
Районна прокуратура-Видин е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу трима обвиняеми за извършени от тях престъпления - хулиганство и причиняване на телесна повреда, съобщиха от обвинението.

Около 11:20 часа на 16 май, мъж излизал на разходка със семейството си. Пред жилищен блок на ул. „Цар Александър II“ той се засякъл с обвиняемите. Без видима причина, възникнал скандал между него и двамата от групата. Ситуацията бързо ескалирала. Двамата се приближили, като обградили жертвата.

Предадоха на съд обвиняем за серия кражби във Видин

Предусещайки опасността от физически конфликт, мъжът се опитал да остави на тротоара едното от единадесетмесечните си деца, което държал в ръцете си. Тогава върху него се нахвърлили четиримата обвиняеми, които му нанесли удари с палки, бухалки, ръце и крака по тялото и главата.

Докато нанасяли побоя на В.С., пред множество граждани, обвиняемите му отправили обидни изрази и заплахи. Викали му: „Ще изнасилим жена ти пред теб, ти ще гледаш и няма да можеш да направиш нищо!“, „Сега ще те убием!“, „Ще разбереш какво е да те бият цигани!“, „Ще изпратим хора от Австрия да те убият!“.

Не след дълго, на местопроизшествието пристигнали служители на МВР. Още същия ден обвиняемите били задържани. В резултат на побоя, на пострадалия била причинена лека телесна повреда, изразяваща се в отоци в различни части на главата, кръвонасядания по главата и тялото, охлузвания, счупване на зъбната коронка.

Понастоящем обвиняемите са с наложени мерки за неотклонение „гаранция в пари“ в различен размер. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.