/ Община Видин
На днешното заседание местният парламент реши да се удължи срока за заплащане на дължимите наеми за месеците март, април и май за общински терени и обекти, без преустановена дейност, с два месеца, считано от датата на възникване на задължението, съобщиха от Община Видин.

81-годишният дядо Вълослав дари пенсията си на лекарите във видинската болница (ВИДЕО)

Няма да дължат наем лица, които са сключили договори за ползване на общинска собственост и временно са спрели дейността си, вследствие на възникналата ситуация в България заради разпространението на коронавируса.

Община Видин

Това ще важи до приключване на извънредното положение. От плащане на такси за „Синя зона“ се освобождават ползвателите, а всички авансово заплатени наеми за месеците, за които лицата са освободени, ще се считат за платени за първия месец след отмяната на безпрецедентната кризисна ситуация в страната.
 

На извънредната сесия бе гласувано Община Видин да кандидатства за осигуряване на патронажна грижа за възрастни хора над 65 г., които не могат да се обслужват сами. Финансирането е по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г.

Общинският пазар във Видин ще заработи отново

По нея общините ще могат да наемат персонал за предоставяне на услуги по домовете
. Изпълнението на дейностите се очаква да започне в началото на месец май, като наетите служители ще доставят продукти от първа необходимост и лекарства на нуждаещите се и други.
 
Съветниците дебатираха и решиха още видинският драматичен театър "Вида" да е самостоятелно юридическо лице и да е второстепенен разпоредител с бюджет, което ще бъде в сила от 1 юни тази година.