/ iStock/Getty Images
Ледената пързалка във Видин затваря до 21 декември, съобщават от общината. Съоръжението, което работи само пет дни, преустановява работа от 28 ноември, събота. Това става след решение на Областния щаб във Видин, с оглед заповедта на здравния министър от 25.11.2020 г., с която се въвеждат по-строги противоепидемични мерки. Те влизат в сила от 23.30 часа на 27.11.2020 г. и ще продължат до 21.12.2020 г.

Преустановяват се посещенията в детските градини и детската ясла, присъствените учебни занятия в училищата и центровете за подкрепа за личностно развитие. Днес Община Видин изпрати писма до отговорните институции, работещи на първа линия в условията на COVID-19 с молба да се направи проучване сред техните служители (родители на деца в детска ясла или детска градина), има ли потребност от функционирането на дежурна детска градина с яслена група за времето от 30.11.2020 до 21.12.2020 г.

Централният общински пазар във Видин остава отворен, като се спазват въведените досега мерки - носене на маски от търговци и посетители, спазване на еднопосочно движение и дистанция, дезинфекция. Пазарът пред градския стадион "Георги Бенковски" също ще работи, както през последните седмици - от понеделник до петък, уточняват от общината.