Започна записването за първо класиране след 7-ми клас
Започна записването за първо класиране след 7-ми клас / netinfo

Четири училища днес приемат заявления за участие в първия етап на класиране на учениците, кандидатствали след 7-и клас за профилираните училища и професионални гимназии във Великотърновска област.

Документи се подават в Професионалната гимназия по сградостроителство „Колю Фичето” във Велико Търново, училище „Кирил и Методий” в Горна Оряховица, „Филип Сакларевич” в Свищов и „Климент Охридски” в Павликени.

От 7 до 9 юли документи за първо класиране на издържалите изпитите в региона ще бъдат подавани само в училище „Колю Фичето” във Велико Търново, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието Зоя Комитова.

Добри резултати са показали седмокласниците на приемните изпити, коментира още тя. На изпита по математика има 34 двойки, на този по български език и литература – нито една слаба оценка.

836 ученици в областта се явиха на изпитите за прием след 7 клас, информира още Зоя Комитова. Тя уточни, че ще бъдат закрити най-малко 34 паралелки, но окончателният им брой ще стане ясен след като излезе първото класиране на 11 юли.