Започна футболният турнир в памет на Юлиян Манзаров
Започна футболният турнир в памет на Юлиян Манзаров / netinfo
С мачовете Национален отбор на България- юноши родени през 1992 г.- “Левски” /София/ и “Литекс”- ЦСКА започна петото издание на международния турнир по футбол в памет на Юлиян Манзаров.
От 18 часа днес са двубоите “Цървена звезда” /Белград/- “Пелистер” /Битоля/ и “Стяуа” /Букурещ/- “Академик”. Срещите се провеждат на Градския стадион в Свищов и на разположения близо до него терен на Стопанска академия “Д. Ценов”. Изтегления снощи жребий противопостави в група “А” националния тим- 92 г., “Цървена звезда”, “Пелистер” и “Левски”, и в група “Б” “Литекс”, “Стяуа”, “Академик” и ЦСКА.
На тържественото откриване на турнира тази сутрин присъстваха депутата Надка Балева, кмета на Свищов Станислав Благов, шефа на Зоналния съвет на БФС Георги Велинов, бившите международни арбитри Любе Спасов и Любчо Спасов от страна на Професионалната футболна лига, общински съветници и много граждани на Свищов.
Изключително емоционален жест на треньора на “Стяуа” развълнува всички на стадиона. Наставникът подари на Георги Манзаров- председател на фондация “Ангели от Лим” и баща на Юлиян Манзаров, фланелка на букурещкия гранд, на гърба на която е изписано името на младия футболист, трагично загинал в река Лим заедно с други 11 деца. Румънският специалист заяви, че би се гордял ако Юлиян Манзаров е негов възпитаник и е обличал екипа на “Стяуа”. Поздравителен адрес изпрати председателя на ДАМС Весела Лечева.
Утре от 9, 30 ч. са срещите “Академик”- “Литекс” и “Пелистер”- национален отбор- 92 г., а от 18 ч. играят ЦСКА- “Стяуа” и “Левски”- “Цървена звезда”. Всички участващи тимове ще изиграят по пет мача. В четвъртък са полуфиналите, в петък двубоите за разпределение на местата от първо до осмо. Финалната среща е на 8 август от 17 часа и на нея се очаква да присъстват президентите на БФС Борислав Михайлов и на Профилигата Валентин Михов.