Задържани са четирима мъже задигнали пари и бижута, двама са горнооряховци
Задържани са четирима мъже задигнали пари и бижута, двама са горнооряховци / netinfo

Под стража са задържани четирима рецидивисти, извършили грабеж на 20 000 лева и голямо количество златни накити преди три месеца от частен дом в Силистра. Двама от тях са от Горна Оряховица, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

След полицейска операция под контрола на силистренската Окръжна прокуратура и със съдействието на полицията във Велико Търново и Разград в ареста са затворени двама силистренци - на 29 и 36 г., и двама мъже от Горна Оряховица – на 34 и 35 г, уточняват от полицията.

На 24 март през нощта те са нахлули маскирани в дома на един от най-известните чейнчаджии в града и са отмъкнали ценностите, след като привели в безпомощно състояние спящите собственици.

В домовете на заподозрените в Силистра и Горна Оряховица са намерени част от златните накити, фалшиви лични документи и наркотици.

В хода на разследването е установено, че четиримата мъже са били в затвор за кражби, грабежи, хулиганства. А единият от тях е бил обявен и за общодържавно издирване. Работата по документиране на престъплението продължава.