контрабандни цигари
контрабандни цигари / netinfo
Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР-Велико Търново задържаха двама мъже в момент на сделка с акцизни стоки без бандерол. Успешната реализация е проведена при специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на акцизни стоки без бандерол. Иззети са общо 13 230 кутии цигари.

В петък при проверка на лек автомобил „Ланчия“, собственост на 51-годишния Х. К. от В. Търново са намерени и иззети 500 кутии цигари от марката "ROSEMAN". При последвали проверки в гараж и помещение на административна сграда в областния град са иззети още 24 сака цигари от различни марки.

В момента на осъществяване на сделката са задържани Х. К. и 31-годишния С. С., известен на полицията и осъждан. След доклад на материалите в прокуратурата двамата са привлечени, като обвиняеми. С постановление на прокуратурата мярката за неотклонение на С. С. е удължена на 72 часа, а на Х. К. е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Предотвратените щети за бюджета възлизат на близо 100 000 лв.