ВИП-карти по 500 лева пуска Етър-24, гваделупец и конгоанец подписаха с клуба
ВИП-карти по 500 лева пуска Етър-24, гваделупец и конгоанец подписаха с клуба / Дарик нюз

ВИП- карти по 500 лева парчето за предстоящия сезон в "А" група пуска в продажба „Етър- 24". Картите са за централната ложа на стадион „Ивайло", където старите седалки вече са изрязани. Вместо тях ще бъдат монтирани нови луксозни кресла. На всяко от тях ще бъде изписано името на човека, който има право да сяда в него. За притежателите на карти ще бъде осигурен и кетъринг.

 В новата ВИП- зона ще имат право да влизат само официалните гости на клуба, ръководствата на двата играещи отбора и притежателите на карти.

За медиите ще бъдат обособени специални места вдясно от този сектор, както и кабини за телевизионна и радио предаване на двубоите. Там ще бъдат местата и за останалите гости с пропуски.

Междувременно започна и активната продажба на артикули за феновете. На този етап най- добре вървят плажните кърпи с емблемата на клуба, шалчетата и фланелки за свободното време. Очаква се до дни да пристигнат още артикули, сред които  сакове и чанти, три вида ключодържатели, химикали, значки, запалки, медальони, магнити, подложки за компютърна мишка, подложки за чаши и др. Когато бъдат одобрени и официалните екипи на тима за новия сезон, същите фланелки ще бъдат произведени и за феновете.

В късния следобед в понеделник „Етър- 24" подписа тригодишни договори с Грегори Жандре и Албер Арчи Фатаки.

Първият е национал на Гваделупа, която е френски департамент и няма да заема място в отбора на чужденец извън Европейския съюз, каквито са двамата бразилци Луис Едуардо и Бето.

Грегори Жандре е роден на 7 юли 1986 г., висок е 180 сантиметра и тежи 79 кг. Играе като ляв атакуващ халф. За националния тим на страната си има 21 мача, в които е вкарал 7 гола.

В старата столица пристигна от френския третодивизионен ФК „Париж".

След парафирането на контракта Жандре заяви, че очаква да се развива във В. Търново, а отборът да побеждава. С привличането му "Етър- 24" стана първият отбор в България с гваделупец в състава си.

Албер Арчи Фатаки е роден в Тулуза на 25 май 1989 година и е юноша на едноименния местен клуб. Централният нападател е висок 186 сантиметра и тежи 82 кг. През сезон 2009/2010 играе за втородивизиония белгийски „Тубиз", а през последните две първенства в четвъртодивизионния френски „Тарб". Записал е 6 мача в националния отбор на Конго до 23 години. „Имам приятели, които играят в българското първенство и ми разказаха, че шампионатът е добър. Велико Търново е хубав град, „Етър" е отбор с амбиции, а треньорът е много добър. Очаквам да играем добре и да сме по-напред в класирането", заяви Фатаки.