BSP Lista
BSP Lista / netinfo
От БСП откриха предизборния си щаб и представиха кандидат – депутатската си листа
С откриване на предизборен щаб и представяне на кандидат – депутатската листа  от  БСП  заявиха амбициите си за победа в предстоящите предсрочни парламентарни избори на 26 март. „На мен ми приляга номер 10 -  това е изстрел в десетката.  Сигурна съм, че всеки български гражданин, който посегне с бюлетина номер 10 ще бъде точно в целта. Това е вярното решение, което може да ни донесе промяната и алтернативата на този модел на управление.”, заяви водачът на листата на КП „БСП за България”  за 4 МИР Весела Лечева.
 
„Имам честта, имам отговорността да водя най – силната листа. В тази листа е събрана силата, опитът, мъдростта, професионализма, отдадеността на всеки един от нашите кандидати за народни представители.Всеки един от тях е готов да преодолява предизвикателства, всеки един е готов да предложи алтернатива и да работи за промяната на България”, каза още Лечева. И обеща „Ние ще водим открита и честна кампания. Тази кампания ще бъде тежка. Нашите опоненти още в началото започнаха с квалификации, но ние няма да влезем в техния тон. Ние не сме кръвопийци, но ние ще дадем шанс на българските граждани,   на нашите деца,  да живеят в една по – добра страна”.
 
„Нашата кампания ще бъде толерантна, ще бъде модерна, ще се срещнем с българските, наши гласоподаватели. Имаме едно огромно предизвикателство – да осигурим честни и свободни избори, да дадем шанс на всеки един наш съгражданин да изрази своята воля  и своето желание и да почувства,  че неговият глас тежи и че от неговия глас зависи и промяната на управлението”, каза още световната и европейска шампионка по спортна стрелба. Лечева уточни, че кампанията ще е тежка и трудна, защото опонентите ще се борят със зъби и нокти да запазят модела на управление. „Модел, който ние спокойно можем да кажем, че е модел една партия, една фирма, един човек. Този модел го превърнахме в модел на управление във всяка община. Трябва да преодолеем и трябва да променим този модел на управление в България. Да дадем възможност на нашите съграждани те да подсказват и те да налагат своите интереси и политика, а политиците да я следват и да я отстояват”, категорична е Лечева. „Сигурна съм, че всеки един от нас ще даде енергията си, волята си да отстоява българските национални интереси, и да се води най – вече от интересите на българските граждани. Ние първи предложихме нашата платформа – представихме я на нашите съграждани, и оттам започна голямото наддаване. Няма да се включим в този тон. Ние предлагаме силна и реална платформа, първи дадохме тон в обновлението на нашите листи и както казват  - отвори се големият трансферен прозорец за всяка една от политическите сили да прилича на БСП. Ние задаваме тона и модела за управление и аз се радвам,  че вече имаме и усещаме огромната подкрепа на българските граждани. Защото те го показаха и на президентските избори,  че искат промяна и че не са доволни от управлението”, каза още Весела Лечева.
 
Водачът на листата очерта и основните приоритети, заложени в платформата на БСП.
„Заложихме  първо на икономика, на българско производство, на трайни работни места. Забравихме, че гръбнакът на българската икономика е малкият и средният бизнес. Ще дадем достъп до финансов ресурс,  ще дадем и данъчни облекчения за малкия и средния бизнес. Основен фокус в нашата платформа са младите хора,   реализацията на младите хора  - ще дадем достъп до финансов ресурс  на всички онези предприемчиви, образовани, български граждани. Ще им предоставим данъчни облекчения, да се чувстват обгрижени от българската държава,  за да отглеждат спокойно своите деца”, обясни членът на Изпълнителното бюро на БСП. Сред другите приоритети в платформата е „демографската  криза граничеща с катастрофа. И тук основният проблем как да дадем поминък на всички малки населени места и общини. Пред очите ни българското малко населено място се обезлюдява. Хората напускат масово, защото нямат поминък. И тук нашата основна роля виждаме в новия модел на селско стопанство, на развитие на селско стопанство в България, подкрепа на малкия и средния производител  - на овощарството, на зеленчукопроизводството, на животновъдството. Това са няколко акцента от нашата основна програма”, каза още Весела Лечева. И призова членовете на листата да не забравят основното, за което са призвани в Народното събрание: „Да дадем сигурност, най – вече сигурност на всеки един български гражданин, всеки български дом и на границата. И най – важното -  да върнем усещането за справедливост. Усещането за справедливост, което да даде шанса на всяко българско семейство,  на всеки млад човек, да види, че България е мястото,  в което може да реализира себе си, своето семейство и своите мечти и  надежди”. Лечева призова и да не се допускат манипулации, както в седмицата преди втория тур на президентските избори, да няма поддаване на внушения, за да може всички да наблюдаваме открити и честни избори.
 
Областният лидер на БСП Валентин Ламбев обеща, че в предизборния щаб ще има много срещи с граждани. И че всеки е добре дошъл, за да разговаря с кандидатите за народни представители, да се запознае с платформата на БСП, както и  да постави въпроси и проблеми, които след 26 март бъдещите депутати ще се опитват да решават. „Ние ще работим за развитието на Великотърновския регион, но и по законодателни инициативи, които да доведат до по – доброто за България  и по -  добрия живот за всички българи”, обеща Ламбев. И конкретизира, че тяхната кампания ще бъде по – открита и ще заложи на повече срещи с хората, а не на помпозност.
 
Всички жени от листата получиха подарък от по 10 кокичета, които „са символ на  промяната след дългата герберска зима”.
 
Ламбев представи в обратен ред  и листата на КП „БСП за България”, която е съставена от 13 имена.  На 13 позиция е  Красин Каракоцев – счетоводител, завършил икономически университет, почетен председател на Градски Ученически парламент и  заместник – председател на младежкото обединение на БСП – Велико Търново. На 12 място е  Стоян Манчев – коалиционен партньор от БЗНС „Александър Стамболийски”, собственик на разсадник за декоративна растителност, магистър по икономика, занимава се със собствен бизнес  над 10 години. С позиция пред него е  Тошко Тодоров – подполковник, офицер от резерва, асистент по педагогика и психология в НВУ „Васил Левски”,  председател на Отечествен съюз Велико Търново, с академично образование от Военна академия „Георги Сава Раковски” – София. На десета позиция е Проф. Венка Кутева – Декан на Педагогическия факултет на ВТУ, председател на Общото събрание на Педагогическия факултет, член на Съюза на учените в България, доктор на науките с дисертация по социално – педагогическата работа в българското училище,  от 2015 г. е професор.  Деветото място в листата е за Михаил Михалев – журналист, преподавател в Хуманитарна гимназия, през 2013  -  2014 г. работи като пиар в Областна администрация, с висше образование по политическа журналистика. Място пред него е Николай Теодосиев – най – младият кмет в община Велико Търново, кмет на Дичин, със Стопанско управление и магистратура по бизнес администрация във ВТУ. На седма позиция в листата е  Андрей Картунов, музикант, председател на Младежкото обединение на БСП – Лясковец, завършил Музикална педагогика във ВТУ, лауреат на четири Международни и три Национални конкурса, пианист. На шеста позиция е  Любомир Чавдаров – зам. – председател на Общински съвет – Свищов, общински председател на БСП в Свищов, втори мандат общински съветник, магистър по финансов мениджмънт. Петата позиция е за  Христо Кавалски – един от най – младите и активни общински съветници в община Велико Търново, втори мандат, председател на постоянна комисия в общински съвет и  председател на БСП – Павликени. Завършил Стопанско управление, магистър по специалността Фирмен мениджмънт и контролинг. На четвърто място в листата е  Явор Божанков – представител на Община Горна Оряховица, председател на Асоциацията на рециклиращата индустрия, юрист, завършил ВТУ, взема участие в заседанията на комисията по околната среда и водите в Народното събрание при разглеждане на Законопроекта за управление на отпадъците.
 
В челната тройка са Мариана Бояджиева - народен представител в 42 и 43 Народно събрание, в периода 2005 – 2009 г. – зам. - областен управител, историк по образование, председател на Областния и Общински съвет на БСП в периода 2007 – 2013 година. На втора позиция е Областният лидер на БСП Валентин Ламбев, а водач на листата – Весела Лечева - народен представител в 39 и 40 Народни събрания, от гражданската квота на БСП, зам. – председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, от 2005 г. председател на Държавната агенция за младежта и спорта, почетен гражданин на Велико Търново, завършила Национална спортна академия, Европейски и Световен шампион по спортна стрелба.
 
„Нашият екип има потенциала, възможностите и качествата да представлява и активно да защитава интересите на Великотърновския регион. Ние сме силен екип, който с номер 10 ще донесе победа на БСП  в предстоящата кампания, защото тази победа няма да бъде за БСП. Тази победа ще бъде за България, ще бъде победа за всички българи”, заяви Областния лидер Валентин Ламбев.