В общината вече са въведени по-строги мерки срещу коронавируса
По-строги мерки срещу разпространението на COVID-19 са в сила на територията на община Свищов до края на месеца. Мерките са предложени от Кризисния щаб и са въведени със заповед на кмета Генчо Генчев.

Новостите са две: спортните тренировъчни занятия и репетиционните дейности, свързани с танцовото, творческото и музикалното изкуство вече могат да се провеждат само и единствено на открито. Затворени за посещения до 31 октомври остават клубовете на пенсионерите, лицата с увреждания, ветераните от войните, офицерите и сержантите от резерва и запаса.

Според заповедта на кмета всички пазари, тържища, базари и изложения на територията на общината трябва да продължат да функционират при създадена организация за еднопосочно движение. Там трябва да се осигури контрол на влизащите лица и допускане на не повече от 1 човек на 8 кв. м. Маските в тези обекти са задължителни.

Затвориха детското отделение в Свищов заради липса на педиатри

От края на миналата седмица „Детско отделение“ в Общинската болница временно преустанови дейността си, поради липса на специалисти. Детските градини, училищата и социалните центрове работят при строго спазване на обявените противоепидемични мерки.

На заседанието председателят на Кризисния щаб и кмет на Община Свищов Генчо Генчев сподели с присъстващите за зачестили случаи за намиране на самотни хора в безпомощно състояние, нуждаещи се от медицинско лечение.

Кметът апелира, който има информация за живеещи самотни, възрастни (над 65 години) и болни хора – ограничено подвижни, без възможност за самообслужване и без подкрепа от близки и роднини да подава сигнал на обявените спешни телефони на Община Свищов – 0886/ 003 330 и 0631/606 70.

На посочените номера ще продължат да се приемат заявки за доставка на хранителни продукти от първа необходимост и лекарства на карантинирани лица – самотни, възрастни – над 65 години, и болни хора – ограничено подвижни и без подкрепа от близки, и роднини.
Информационна агенция Фокус