Nagradi
Nagradi / netinfo
Ученици се състезаваха в конкурса "Пролет в Търновград".

Владислав Борисов от Професионалната гимназия по туризъм  спечели III място в Младежкия конкурс за литературно творчество. Борисов  е ученик от ХI б клас в специалност „Кетъринг“. Той спечели трето място със стихотворението си ” Мечта за пролет”.  

Литературният конкурс бе посветен  на 180-та годишнина от рождението на Васил Левски. Организиран е с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по подпрограма 1 - Развитие на младежките информационно-консултантски центрове от Националната програма за младежта 2016-2020 и в партньорство с Областна управа на Велико Търново, Община Велико Търново и Община Лясковец.
Целта  му е да провокира творческите търсения на младите хора, да  преосмислят присъствието на  Търновград в техните собствени мисли и моменти от живота им. Чрез силата на художественото слово да се преоткрие връзката между заветите на древните боляри, старопрестолния дух, забързаното и динамично настояще и най-интимните преживявания, озарени от пролетното възраждане на красотата, любовта и вярата в доброто.

Учителят мотивирал Владислав  да участва в конкурса  е Бистра Стефанова.