Триумф за СК Зоки- петима световни шампиони /снимки/
Триумф за СК Зоки- петима световни шампиони /снимки/ / netinfo

Изключителен успех постигнаха талантите на великотърновския танцов клуб “Зоки” на Световното първенство в Хърватска. Петима от представителите на старата столица станаха световни първенци, в компанията на над 5000 участника от пет континента - Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка. World Dance Masters 2014 се проведе в град Пореч от 26 май до 1 юни.

Триумф за СК "Зоки"- петима световни шампиони /снимки/
netinfo

Спортен клуб „Зоки” участва с десет състезатели, на възраст от 6 до 16 години, завоювали общо 10 купи. Две световни титли взе дуетът Дони Петров на 6 години от Стражица и връстничката му Дани Йорданова от великотърнорвската детска градина “Соня”. Двойката събра очите на журито с изпълнението на танците „Гърбушкото от Нотердам” в стил оупън и „Kiss” в стил характерни танци. Световна титла завоюваха и триото в стил модерн/контемпорари – Ралица Стойчева, Елизабет Маринова и Гала Захариева.

Вицесветовни шампиони станаха Гала Захариева, със соловите си изпълнения „ Пиеро” в стил акро денс и „Капан за надежди” в стил оупън, както и групата при най-малките Магдалена Брайнова, Ралица Стойчева, Дони Петров, Дани Йорданова, Траяна Петрова с танца си „Захарчета”.

Трето място извоюваха- Елизабет Маринова в стил характерни танци соло деца, Любослава Лазарова в стил оупън юноши и в стил характерни танци, и Симона Коева в соло модерн юноши. Пламена Александрова пък е единствената минала квалификация в стил мюзикъл юноши.

Триумф за СК "Зоки"- петима световни шампиони /снимки/
netinfo


“Тези десет деца ни накараха за пореден път да се чустваме горди, че сме българи, Достойното представяне на великотърновските състезатели на световната танцова сцена е резултат на много труд в залата, всеотдайността на родителите и финансовата подкрепа на г-жа Петя Георгиева и г-н Камен Шарков, на които децата, родителите и ръководството на клуба благодарим от сърце”, коментира Зорица Радловска- ръководител и треньор на “Зоки”.