Тихомир Трифонов: Капитанската лента ме задължава още повече
Тихомир Трифонов: Капитанската лента ме задължава още повече / Дарик нюз

Двегодишен договор с "Етър- 24" подписа Тихомир Трифонов. Роденият във В. Търново защитник тренира с "виолетовите" от началото на подготовката, а в четвъртък изведе тима с капитанската лента в контролата с "Черно море". 26- годишният бранител е юноша на „Литекс" /Ловеч/. По- късно е играл за „Дунав" /Русе/, „Локомотив" /Мездра/  и ФК „Монтана". Висок е 187 сантиметра, тежи 77 килограма.  Пред него имаше вариант да замине за Полша, но в крайна сметка реши да остане на "Ивайло".

- Тишо, имаше оферта от Полша, но предпочете да останеш във В. Търново. Какво натежа на везните?

- Там трябваше да ходя на проби в първодивизионен тим, а тук директно ми бе предложен договор. От друга страна вижданията ни със старши треньора Цанко Цветанов за футбола съвпаднаха напълно. Той знае какво иска от нас, което е много важно. Да не забравяме и, че това е родния ми град и имам много приятели.

- През зимата тук се завърнаха други двама възпитаници на великотърновската школа. Тодор Колев и Александър Томаш тогава заявиха, че искат да вкарат отбора в "А" група. Каква е твоята лична цел?

- Да играем добър футбол и да накараме всички да се съобразяват с нас, независимо на кой стадион излизаме. Да сме фактор в първенството.

- Като класиране?

- Надявам се да побеждаваме и да сме колкото се може по- напред в класирането.

- В контролата с "Черно море" отново облече виолетовата фланелка. Как се почувства?

- Не я бях обличал от юноша младша възраст. Почувствах се страхотно. Още повече, че на стадиона имаше много хора. Ще бъде хубаво да идват много повече на мачовете, да ни подкрепят, а ние да ги радваме с успехи.

- Във В. Търново сега има оживление по отношение на футбола?

- Това е хубаво, а за нас е допълнителна отговорност. Трябва да се раздаваме във всеки мач, за да не разочароваме хората.

- Сложи и капитанската лента?

- Това доверие на треньора също ме радва, но и ме задължава да дам най- доброто от себе си и отборът да се развива и да върви напред.

- Победата над "Черно море" очаквана ли бе за теб?

- Щом излизаме на терена значи трябва да очакваме да победим. В случая тази е много важна за самочувствието на отбора. За мен обаче резултатите в контролите на са най- важното нещо, защото първенството е друго нещо.

- На практика създавате нова защитна формация. Разбирате ли се?

- Да. Мисля, че се сработваме добре. Хубаво е, че проверките едва сега започват и има достатъчно време да се обиграем, и да сме напълно готови за първия мач.

- Беше в школата на "Литекс", играл си в два отбора в елита. Какво според теб липсва в българския футбол?

- Доверие в българските футболисти. Не се разчита толкова на собствените школи и се привличат твърде много чужденци. Според мен повечето от тях с нищо не са по- добри от местните момчета.