ТД Трапезица издава пътеводител на туристическите маршрути в общината
ТД Трапезица издава пътеводител на туристическите маршрути в общината / Дарик нюз, архив

Със събраните средства от традиционния благотворител бал ще бъде издаден пътеводител на туристическите маршрути в Община В. Търново, съобщи секретарят на ТД “Трапезица 1902” Георги Димитров. Седмото издание на бала е тази вечер от 19.00 часа в комплекс „Момина крепост” в местността Кислифор.

Пътеводителят ще е в книжен и електронен вариант, като от събраните средства зависи в какъв тираж ще излезе от печат. В изданието са описани туристически пътеки до Преображенския манастир, Арбанаси, Буковец, Шемшево, Хотнишкия водопод, Еменския каньон, Килифаревския и Плаковския манастири.

Обикновено на баловете се събират между 2 000 и 3 500 лева, но тази година допълнително перо ще бъде търг на творби, дарени от великотърновски фотографи и от студенти по „Скулптура” от ВТУ с ръководител проф. Стефан Лютаков. Свои творби за благотворителния търг ще предоставят Ралица Савова, Мартин Митев, Радислав Тодоров, Красимир Методиев, Деница Милушева и Кирил Георгиев. Началната цена за пластика е 70 лв. Към търга със свои фотографии ще се присъединят Деяна Робова и Тихомир Пенов.

Повече информация за бала може да се открие на сайта на ТД „Трапезица-1902”.