Танцьорите от ЗОКИ обраха наградите в Созопол
Танцьорите от ЗОКИ обраха наградите в Созопол / netinfo

Тринайсет купи, 21 златни, 18 сребърни и 14 бронзови медала спечелиха представителите на Спортен клуб "ЗОКИ" от Шестия фестивал на изкуствата „Хармония и сила", проведен в Созопол. Силната изява на танцьорите от Велико Търново им донесе още голямата награда приз „Олимп", парична премия от 300 лв. и домакинство през октомври на квалификационен турнир за определяне състава на националния отбор на България.
В „Хармония и сила", организиран от Българска федерация по спортни танцови дисциплини, участваха над 500 състезатели от София, Пловдив, Бургас, В. Търново, Свиленград, Пазарджик, Бяла Слатина, Пещера, Добрич, Генерал Тошево, Несебър и други градове.
Великотърновският клуб, с ръководител Зорица Радловска, изпрати 20 танцьори на възраст от 8 до 28 години, които освен че отборно спечелиха първо място, успяха да се преборят и за други награди.
За "Талант на фестивала" бяха номинирани трима състезатели от "ЗОКИ". Това са деветгодишният Виктор Цветанов, спечелил 3 златни и 2 сребърни медала,  Любослава Лазарова на 14 г., с три златни и четири сребърни медала и Симона Коева на 12 г.- едно златно, две сребърни и едно бронзово отличия. Призът "Талант на фестивала" и парична премия от 100 лв. станаха притежание на Любослава Лазарова, а Виктор Цветанов бе обявен за "Мистър Олимп- 2012". Другите наши отличници в Созопол са Мартин Мерамджиев- един златен, един сребърен и два бронзови медала, Елизабет Маринова- четири златни, един сребърен и един бронзов медал, и най- малката представителка на клуба осемгодишнита Ралица Стойчева завоювала златно и бронзово отличия. Помощник- ръководителката на "ЗОКИ" Маринела Войкова взе участие само в общите танци и допринесе за част от трофеите в най- голямата възрастова група.