Събират заявки за участие в добричкия фестивал Let`s Rock It
Събират заявки за участие в добричкия фестивал Let`s Rock It / снимка: Дарик Добрич

Второто издание на музикалния фестивал „Let's rock it" ще се проведе в летния театър на Добрич на 22-ри и 23-ти септември и ще мине под мотото "Успяваме в България", съобщи организаторът Николай Нейчев. Събитието, в което ще вземат участие български рок групи, е под патронажа на министъра на спорта Свилен Нейков.

Фестивалът ще има две конкурсни линии - за най-добра авторска песен и за най-добро изпълнение на кавър. Подготвя се и богата съпътстваща програма от изложби, промоции, литературни четения, дискусии и др.

От 15 август до 10 септември организаторите очакват заявки за участие. Как да стане това - вижте на www.letsrockit.org.

Сред целите, които преследва рокфестът, са подпомагане на развитието на младите български рок групи и налагането им в шоу-бизненса, общуване и обмяна на идеи на сцената и извън нея  в една конкурентна среда. Според организаторите присъствието на изявени български рок музиканти и продуценти в журито на фестивала ще помогне  на младите участници да получат  полезни съвети и напътствия.

Председател на журито ще бъде Иван Лечев /ФСБ/, а членове - Денис Ризов /АХАТ/ - продуцент и издател, Мая Райкова - музикален продуцент БНР, Веселин Тодоров - президент на музикална къща „ФАКТОР", Цонко Цонев - кмет на рок-столицата Каварна, Крум Маноилов - продуцент, Христомир Галилеев-Гальо - Клуб "Swingin' Hall", Пётр Земцов - ТВ"Култура"-Русия.