Световният шампион Христомир Христов беседва със студенти от ВТУ
Световният шампион Христомир Христов беседва със студенти от ВТУ / ВТУ

Световният и европейски шампион по културизъм Христомир Христов гостува на студенти от специалността „Педагогика на обучение по физическото възпитание” във Великотърновския университет. Срещата бе по идея на доц. Димитър Давидов, преподавател в катедра Теория и методика на физическото възпитание.

Най- добрият и титулуван културист на България разказа на намладежите за трудния път до световния връх и интересни подробности относно подготовката и участието му в различни състезания. Близо двучасовата среща не стигна за отговори на многобройните въпроси, зададени от младите специалисти. Темите, които ги вълнуваха, бяха за специалното хранене, физическото натоварване, начините за възстановяване, влиянието на стероидите.

По думите на Христомир Христов успехите са плод на заложби, информация, много труд, целеустременост и търпение. Според него, за да победиш известните шампиони, трябва да си два пъти по-добър от тях и мечтите ти да са по големи.

„Много съм удовлетворен от състоялата се среща. Отдавна имам идея нашите студенти да се срещат и свободно да разговарят със световни и олимпийски шампиони и техни треньори. Те оказват силно влияние върху тях и дори променят начина им на живот. Ние, преподавателите, учим и обучаваме, но те могат да въздействат. Искам да благодаря на Христомир за проявената отзивчивост, въпреки натовареното му ежедневие”, коментира доцент Давидов.