Стартира летният сезон на Детската паркова библиотека в Свищов
Стартира летният сезон на Детската паркова библиотека в Свищов / netinfo
„СЕДНИ И ПОЧЕТИ. КНИЖКА СИ ВЗЕМИ ИЛИ ДРУГА ДОНЕСИ“ е мотото на инициативата на екипа на Център за обществена подкрепа – „Паркова библиотека“. Парковата библиотека е разкрита преди три години в парка на УК „Алеко Константинов“, а вчера  стартира летния сезон.

Гости на събитието бяха Анелия Димитрова, зам.-кмет на Община Свищов, Румяна Кузева, началник Отдел „Образование“, директори и потребители на социални услуги, граждани. Събитието се проведе със специалното участие на ученици от 2“б“ клас и 6 клас от СУ „Н. Катранов“ с класен ръководител Силва Христова.

Директорът на Център за обществена подкрепа Ася Михайлова сподели, че вече три години към Парковата библиотека проявяват интерес малки и големи. "Около „къщичката“ с книги често има майки с деца, ученици, младежи, баби с внучета, зачетени в интересна книжка. Ние се радваме, че с тази инициатива успяваме да провокираме у децата интерес към четенето и да ги отделим от екрана на телевизора, компютъра, смарфони, айфони и всички средства, които ограничават физическата активност на децата. Всеки може да вземе напълно безплатно книги от Парковата библиотека, да ги върне или да донесе други", заяви Ася Михайлова.

Анелия Димитрова приветства инициативата за Паркова библиотека, като възможност да се стимулира четенето на книги у децата, за открива нови светове. Тя подари интересни книги за обогатяване на библиотеката.

Учениците  поздравиха всички присъстващи със стихове и драматизация на български приказки. Силва Христова получи благодарствено писмо за съдействието и оказаната подкрепата.